Novetats que ofereix Google Chrome

Les novetats que ens ofereix l’actualizació de Google Chrome: Ignorar Flash.

novedades chrome 56 / novetats chrome 56

Fa una setmana escassa Google ha llançat una altra de les seves actualitzacions per Chrome, la número 56. I la notícia no està en què ha llançat una altra actualització, sinó l’efecte que aquesta tindrà sobre els nostres navegadors. A partir d’ara Chrome bloquejarà el contingut Flash per defecte.

Això vol dir que a partir d’ara tots els usuaris de Chrome, el navegador que s’utilitza més en el món, passaran a veure contingut HTML5.

 

El navegador s’actualitza silenciosament i en segon pla,

per tant això passarà encara que l’usuari no s’adoni

si està veient contingut Flash o HTML5.

 

La conseqüència directa és que, a partir que aquesta actualització, hauríem de veure una reducció notable en el consum de contingut Flash. I això passarà sense que la majoria ens n’adonem. Però els que sigueu més experimentats hauríeu de notar una millora en el rendiment del navegador.

I això és el que a Google prometen haver aconseguit:

En xifres concretes, Google afirma que Chrome 56 redueix un 60% les peticions de validació de navegadors i les pàgines web es recarreguen un 28% més ràpid. I això també implica una reducció en el consum de la bateria. Cosa que els usuaris d’un MacBook o MacBook Pro agrairan.

No cal que facis res perquè Chrome s’actualitzi en el teu Mac. La pròxima vegada que l’arrencada hauria d’haver fet automàticament, així que sempre pots consultar la versió que tens al menú Chrome; Informació de Google Chrome i forçar l’actualització des d’aquí. Això hauria de ser un cop fort perquè Flash passi a ser residual a la xarxa.